Van Aalderen domaines

Voor zo ver als we ons kunnen herinneren is reizen een deel van ons leven. We beginnen met verplaatsen, van plek naar plek. We zien en ontmoeten mensen en plaatsen op onze persoonlijke reis door het leven. We groeien op  en we veranderen door herinneringen die we maken. We beginnen langzaam een helder idee te vormen van wat we willen zien in de wereld, en waar we voor willen leven. Tot op één dag. We stoppen, en al die gemaakte stappen ons hebben geleidt naar een plek waar we ons fijn voelen. Een plek waar alles op zijn plaats valt, dicht aan perfect. Deze plaats draagt voor ons een ziel. Voor Walter was dat Nizas. Een dorp verhult in haar charmes, waar in de warme zomers het dorp omringt is door groene velden en gevuld met de geuren van parfums van de velden.

 

In 1982, na de middelbare school besluit de 'jonge' Walter na een postgraduaat chemiecursus in Nederland, besluit de 'jonge' Walter dat zijn leven anders zal zijn in het teken van wijn. Hij verlaat het vlakke Nederland.. Zijn reis brengt hem naar het hart van de Elzas. Waar hij intrekt in het huis van Keuntz-Bas in Husseren. Hier maakt hij 2 jaar lang dagen van 13-15 uur als eenvoudige landarbeider om alles te weten te komen over kwaliteit, wijn en de fransen. Zeker van zijn reis studeert hij Oenologie in Dijon van '84 tot '88. Waar hij ook zijn charmante vrouw Nadine ontmoet., die hem nooit zal verlaten, niet meer dan hij de wieg van de wijnen van Frankrijk zal verlaten.

Na 5 jaar zwerven van Californië naar Arles door de heuvels van Aix en Cassis, zette Walter in 1993 zijn tas neer in Nizas, waar een managers zetel van 75 hectare op hem stond te wachten. Parallel met zijn werk als manager verwierf hij in '93 zijn eerste perceel wijnstokken beplant met Cabernet. Een warm terroir die de naam Cisso draagt, zijn eerste Cuvee. 

Walter bezit vandaag de dag meerdere hectare grond in en rond Nizas. Hij werkt nog net zo hard als de dag dat hij in Nizas begon. Met zijn zonen die hem in de voetsporen treden.