Biologische wijnboer 

Ontdek en geniet met ons mee

Proost, om  de hardheid van het leven te tarten, Proost om het geluk te laten zegevieren. Maar nog belangrijker, Proost om het leven te delen.

 

Nederlandse wijnboer in Frankrijk

Rust vindt haar weg door het lichaam naar binnen. Een frisse Chardonnay brengt een glimlach te weeg, terwijl de grammofoon  soepele Jazz door de kamer zendt.

Op een feestje, of aan de zee. Op een feestdag of gewoon met z'n twee. Geef je over, laat je verassen door wat de dag je vandaag te bieden heeft. Het afgelopen uurtje wat de klok geslagen heeft gewoon nog lekker een keertje over doen? Doe eens zorgeloos gek! 

Het leven van onze favoriete wijnboer speelt zich af in een plaatsje genaamd Nizas, dicht aan de Middellandse zee. Omringd door degelijke restaurantjes waar ze dezelfde wijn drinken als die wij u aan bieden, gewoon hier in Nederland

We doen uiterst ons best, u te verassen met de hoogste kwaliteit wijn.  U bent het waard!

 

sight, swirl, smell, sip, and savour

Geschat is dat wanneer je proeft, je voor meer dan 80% gebruik maakt van het reukvermogen. Wijn behoort eerst bewogen te worden om aroma's vrij te laten komen. Schenk uw glas daarom altijd 1/3 vol. Het vrije deel is nodig voor het walsen van de wijn om tot optimaal genot te komen.

Temperatuur is zeer belangrijk bij wijn. Witte wijnen worden koud geserveerd terwijl je rode wijnen het best op kamertemperatuur kunt serveren om tot hun recht te laten komen.

Mousserende wijnen en dessertwijnen brengen hun karakter het best naar voren op een temperatuur tussen de 6-8˚C.  De complexe aroma's en smaken van witte wijnen doen het goed tussen  8-14˚C. Wanneer de witte wijnen niet alleen op fruit zijn gemaakt, neig dan naar 12-14˚C om een vollere smaak te ontdekken.

Rode wijnen hebben veel smaak,, aroma's en soms hebben ze ook een hoger alcoholpercentage. Om de juiste temperatuur bij een rode wijn te bepalen, wordt gekeken naar hoe licht de wijn is. Een lichte rode wijn ervaart de juiste balans op een temperatuur tussen 12-17˚C. Terwijl een krachtige breedgeschouderde rode wijn tussen de 17-19˚C  tot volledige expressie komt.

Wanneer de wijn is doorgeslikt worden fruitigheid, kruidigheid, dikte, soepelheid en lengte ontdekt in de afdronk. Alle aspecten om het karakter van de wijn te bepalen.